Календар

Август 2022
НЕДПОНУТСРЕЧЕТ ПЕТСУБ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


Мени

: )

      
   
 

Број посетилаца


*Vremenska prognozaАдминистрација


Вест

Завршни испит

Датум: 14. Jun 2022 10:51 Категорија: Новости

ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА

Поштовани осмаци, пред вама је задатак полагања Завршног испита – знак да сте стасали за наставак школовања и стекли основношколско образовање. На овој страници ћете наћи неопходна упутства и помоћ, како бисте и тај последњи задатак урадили успешно. За почетак, можете преузети било који од тестова из ранијих година, што ће вам помоћи да се упознате са концептом завршног тестирања и видите шта вас (отприлике) очекује. 

Некадашњи сајт Министарства просвете намењен информисању ученика, родитеља и других заинтересованих за упис ученика у I разред средње школе је унапређен. То је сада портал под називом Моја Средња Школа – МСШ, преко кога ученици и родитељи могу, осим провере података и резултата, пријавити пријемне испите, поднети приговор на резултате завршног испита, предати листу жеља и уписати се у средњу школу. За пријављивање, родитељи користе налоге које имају за систем есДневник.

У овом тренутку на порталу је постављен иницијални сет података о ученицима (лични подаци и оцене 6. и 7. разреда). Увид у ове податке могућ је уношењем осмоцифрене шифре ученика без пријављивања родитеља.

Портал је на адреси https://mojasrednjaskola.gov.rs

Упутство за употребу портала: https://mojasrednjaskola.gov.rs/Docs/Guide

 

Прочитај

Почетак школске године

Датум: 31. Avgust 2021 12:56 Категорија: Новости

Поштовани ученици и родитељи, на основу Одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, од 01. септембра 2021. године, образовно-васпитни рад ће се одвијати непосредно у школи а часови ће трајати 45
минута.
Подсећамо вас да је ношење маски и даље обавезно и да је неопходно да се придржавамо свих мера превенција ширења вируса Ковид 19.
Пријем ученика првог и петог разреда је 1.9.2021. године у 8 часова.

Прочитај

Провера бодова на завршном испиту

Датум: 24. Jun 2021 15:18 Категорија: Новости

Поштовани ученици и родитељи, на следећем линку уносом осмоцифрене шифре ученика можете проверити колико бодова је ученик остварио на завршом испиту као и у претходним разредима школовања.
Линк за проверу бодова, кликните овде

Прочитај

Шта треба да знаш о пубертету

Датум: 28. April 2021 11:52 Категорија: Новости

  

Ученице наше школе од шестог до осмог разреда ,27.04.2021. пратиле су онлајн предавање на тему: „ Шта треба да знаш о пубертету“.
Програм је инициран и развијен од стране Procter & Gamble компаније,а одобрен је од стране Министарства просвете,науке и технолошког развоја и Завода за унапређење васпитања и образовања. Предавање се састојало од образовних лекција које су одржали предавачи са психолошких,медицинских и педагошких студија.
Сврха овог програма је едукација девојчица о психофизичким променама које настају током пубертета,продубљавање стечених знања о овој теми које су усвојили кроз регуларно школско градиво и одговарање на сва питања и дилеме,као и образовање девојчица о хигијени жена.

Прочитај

Уџбеници за наредну школску годину

Датум: 27. April 2021 09:52 Категорија: Новости

Поштовани ученици и  родитељи, на следећим линковима можете преузети листе уџбеника за наредну 2021-2022 школску годину.
1 разред
2 разред
3 разред
4 разред
5 разред
6 разред
7 разред
8 разред

Прочитај

Обавештење за родитеље / друге законске заступнике ученика који уписују средњу школу

Датум: 05. April 2021 10:17 Категорија: Новости

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.
 
На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rs можете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.
Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику, путем налога на Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:
 1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
 2. подношење приговора на резултате завршног испита
 3. подношење електронске листе жеља
 4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу
Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.
Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.
 

Прочитај

Упис првака

Датум: 02. April 2021 11:33 Категорија: Новости

Обавештавамо вас да ће се упис деце у први разред основне школе, за школску 2021/2022. годину обавити у времену од 01. априла 2021. до 31.маја 2021.

Према чл. 18. Закона о основама система образовања и васпитања (''Сл.гл. РС” бр. 88/2017,27/18,10/19,6/20) у први разред се уписују деца рођена од 1.3 2014. године и деца рођена до 28.2.2015. године.

За превремени упис у школу могу се пријавити и деца рођена од 01.03. до 01.09.2015.год. Провера спремности за полазак у школу ове деце вршиће се у јуну 2021. године.

Упис у први разред школске 2021/22. године обављаће се електронским путем .Родитељи приликом уписа  доносе само потврду о обављеном лекарском прегледу. Потврде о завршеном обавезном -предшколском програму  и извод рођених за дете није потребно доносити,  јер се прибављају се по службеној дужности, Молимо вас да у складу са тим не заказујете термине за тестирање деце уколико нисте завршили целокупан здравствени преглед и добили потврду.
 

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на подручју школе.

Школа може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а имајући у виду просторне могућности школе. 

 

УПИС ДЕЦЕ У ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ

Обавештавамо родитеље и друге законске заступнике да ће упис деце у припремни предшколски програм трајати од 01. априла 2021. до 31.маја 2021.

У предшколско се уписују деца рођена од 1. марта 2015.године до 28. фебруара 2016.године. 

За упис у предшколско потребна су следећа документа:
*извод из матичне књиге рођених детета
*потврда о пребивалишту – адреса становања
*потврда лекара да је дете способно за похађање припремног предшколског  програма( потврда ДЗ о обављеном систематском прегледу детета)
*Ближа обавештења се могу добити позивом на број телефона  019-804-120 , код секретара и педагога школе


Прочитај

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета уОШ

Датум: 16. Mart 2021 09:48 Категорија: Новости

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.
Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада
Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:
 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*
* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.
Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.
Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Прочитај

Онлине курсеви енглеског језика

Датум: 25. Oktobar 2020 22:00 Категорија: Новости

Драги ђаци,
 
Обавештавамо Вас да смо поводом почетка нове школске године у сарадњи са компанијом ЛИНК гроуп обезбедили  бесплатне онлине курсеве енглеског језика.

IT-akademija као део компаније ЛИНКгроуп овим курсевима пружају одличну прилику ђацима који желе да усаврше и унапреде своје знање енглеског језика да постану што успешнији у даљем образовању и касније у послу.
 
Уколико сте ђак В-ВИИИ разреда и желите да унапредите своје знање енглеског језика позивамо Вас да се пријавите за бесплатан онлине курс енглеског језика код свог наставника који ће одлучити ко ће добити могућност за похађање ових курсева. 
 
Уколико будете били један од добитника, добићете поклон код са којим остварујете право на бесплатан курс. Након што добијени код унесете на страни пријаве добићете на мејл сва потребна упутства за похађање изабраног онлине курса.
 
Позивамо све ђаке да се активно укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи отворили што више могућности за даље образовање и развој каријере.
 

Прочитај

Распоред писмених и контролних вежби за школску 2020/2021

Датум: 28. Septembar 2020 08:16 Категорија: Новости

На следећим линковима можете преузети распоред контролних вежби за текућу школску годину

распоред писмених и контролних вежби за први и трећи разред

распоред писмених и контролних вежби за други разред

распоред писмених и контролних вежби за четврти разред

распоред писмеиних и контролних вежби за вишу наставу.

Прочитај